Wij zijn Acapella4Him, 4 mannen die hun stem graag willen gebruiken tot eer van hun schepper. Hieronder stellen wij ons persoonlijk aan je voor:

Kenneth Verbeek

Ik ben Kenneth Verbeek (geb. 1973) in het kwartet zing ik tweede of eerste tenorpartij.

Na heel wat jaren gezongen te hebben in gospelkoren en een vocalgroep vond ik de uitdaging bij acapella 4 Him. In de zomer van 2018 ben ik begonnen met het instuderen van de gospelsongs.

In het dagelijks leven ben ik werkzaam in de biologische akkerbouw, samen met mijn vrouw en 4 kinderen wonen we op een boerderij in Luttelgeest.

Zingen deed ik eigenlijk al van jongs af aan de hele dag door, op mijn 8e wilde ik al heel graag op een jeugdkoor, maar helaas, dat ging niet lukken. Toch bleef ik zingen en juist de christelijke liederen raakte mij elke keer weer. Toen ik 11 jaar was lukte het me op een christelijk jeugdkoor te gaan zingen een prachtige periode waar ik met veel plezier op terug kijk. En jaren later op 18 jarige leeftijd konden we met een groepje een nieuw jongerenkoor oprichten Desire genaamd. We woonden toen in Hoofddorp waar ik ook geboren ben, in 2000 verhuisden we naar de NOP. Mijn vrouw ging direct bij Reflection uit Tollebeek zingen en ik paste dan thuis op onze jonge kinderen. Een paar jaar later kreeg ik de kans om mee te zingen met de Tulpen proms in de NOP, het zanggroepje wat meewerkte aan het project werd een hechte groep o.l.v. Bert Schonewille. Dit resulteerde in een vocalgroep wat nu Flevox heet. Toch miste ik het uitdragen van het evangelie d.m.v. het zingen van christelijke liederen. Het laat mij niet los, het reddingsplan van God mag aan iedereen bekend gemaakt worden.

Zingen met 4 mannen zonder muzikale begeleiding is ontzettend wennen en kwetsbaar. Maar dankzij het geduld van de andere mannen Richard, Bas en Syb gaat het steeds beter. Acapella4Him is een bijzonder mannenkwartet met een uitdagend hoger doel.

Bas Pomstra


Ik ben Bas Pomstra, en behalve lid van een a-capella kwartet ben ik vader van twee dochters en twee zoons, en opa van een kleinzoon en kleindochter. Ik ben getrouwd en woon in Emmeloord.

Een geboren zanger? Nou nee. Mijn vader zong vroeger, toen ik nog thuis woonde, in een mannenkoor en ik vond dat als kind verschrikkelijk klinken… Tja, maar het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan; toen ik eenmaal een aantal jaren getrouwd was ben ik samen met mijn vrouw gaan zingen in een gospelkoor van onze gemeente.

Na een aantal jaren en twee koren verder ben ik samen met drie andere mannen uit onze gemeente Acapella4Him begonnen. Acapella muziek heeft mij altijd erg aangesproken, vooral omdat het zo kwetsbaar en puur is. Mijn vrouw zingt in een groot koor, Reflection uit Tollebeek, voor de rest zingt geen van de kinderen. Maar ja, dat kan nog komen, het virus sloeg bij mij ook pas toe toen ik uit huis was.

Richard Simmelink

Mijn naam is Richard Simmelink. In ons kwartet zing ik meestal de bariton. Zingen is nu wel mijn grootste hobby, maar dat is niet vanzelfsprekend. Ik kan me nog herinneren dat ik vroeger altijd van de juffrouw achter mijn stoel moest staan als we gingen zingen. Zittend kon ik niet meer voortbrengen dan een onverstaanbaar gebrom.

Opgestookt door mijn zwager ben ik jaren geleden eens meegegaan naar een repetitie van een gospelkoor en daar heeft het virus me gegrepen. Na een aantal jaren ben ik samen met Bas, Paul en Sijb in de huidige samenstelling gaan zingen, en is mijn plezier in zingen alleen maar toegenomen.

Zingen voelt als adem halen, zo natuurlijk. En zingend lof en eer brengen aan de God die adem geeft, dat is geweldig om te doen.

Sijb Huijser

Ik ben Sijb Huijser, de oudste van ons kwartet. Zingen/fluiten is iets wat ik al mijn hele leven doe en ook in mijn dagelijks werk ben ik vaak fluitend aan het werk. Zingen begon voor mij al thuis. Mijn vader, oudste zus en oudste broer zongen in een gemengd koor en dat wilde ik ook wel, alleen ik was nog maar 15 en voor jongens moest de leeftijd om lid te mogen worden van het koor minimaal 16 zijn. Je moet per slot van rekening eerst de baard in de keel hebben. Na een paar keer proef repetities meegemaakt te hebben, lieten ze me toch toe als 15½ jarige. Natuurlijk kwam ik bij de bariton/baspartij terecht. Met heel veel plezier heb ik op dat koor gezeten, veel uitvoeringen gedaan, ook met professionele jury’s e.d.

Nadat ik getrouwd was en hier in de polder kwam wonen was voor mij de afstand te groot om in Harlingen op het koor te blijven. Heb toen een hele tijd niks meer met zingen gedaan, maar het bleef altijd wel jeuken, dat zingen. Op een gegeven moment ben ik toch lid geworden van het gospelkoor hier in Emmeloord, daar zat Richard toen ook al op, later kwamen ook Paul en Bas op het koor. De interesse voor een kwartet zat er bij mij al vroeg in. In Harlingen hadden we namelijk een dubbel mannenkwartet en dat was toch mooi. Er groeide bij ons vieren een verlangen om een kwartet te vormen en zo een nieuwe zanguitdaging aan te gaan om zonder instrumenten, behalve onze eigen stem, God de lof toe te zingen. Inmiddels zo’n 6 jaar verder hebben we veel plezier tijdens de repetities en beleven we onze optredens met veel passie en overtuiging. We staan aan het begin van een beetje bekend te gaan worden, en wat mij betreft komen er nog vele jaren waarin wij 4 HIM mogen zingen.

Paul Voorberg

Paul heeft tot augustus 2018 megezongen in Acapella4Him.

Mijn naam is Paul Voorberg. Ik ben docent op het Voortgezet onderwijs en doceer lichamelijke opvoeding. Ik ben vader van 2 meisjes en 1 jongen.
Naast sport is muziek altijd mijn passie geweest. Als kind speelde ik veel orgel, later werd dat piano, en  piano speel ik nog steeds met veel plezier.
Maar in ons gezin werd ook altijd veel gezongen, we schaarden ons rondom het harmonium en we zongen en we maakten muziek.

Het duurde wel een tijdje voordat ze mij konden overhalen om is te gaan zingen in een gospelkoor. Op een goede avond heb ik dat maar gedaan dan kon ik tenminste zeggen dat ik het geprobeerd had, maar ik ging wel samen met mijn vrouw. Vanaf dat moment ben ik een aantal jaar lid geweest van dat koor, en daar heb ik ook Bas, Sijb en Richard als zanggenoten ontmoet.

Volgens mij was het voor een kerstvakantie dat één van ons zei: “kunnen we niet een kwartet vormen?” toen volgde al snel een eerste repetitie in onze kerk, waar wij onze eerste lied instudeerden: “Pie Jesu” .

Nu zijn we 6 jaar verder en heel wat repetities verder. Repetities waarin veel gezongen, en veel gelachen is. Het mooie van acapella zingen is om puur zonder enige instrumentale toevoeging samen die mooie akkoorden te vormen.